Muziek

Terug naar mijn homepage

 

Hava Nagila

Wanneer: maart 2005
Na een rustig jaar met onze kapel was het weer tijd voor wat nieuwe noten. Lekker simpel nummer, en beslist een nieuw record voor mij wat betreft snelheid voor arrangeren: minder dan twee uur!
luister
noten


Samba van de Sint

Wanneer: oktober 2004
Een nieuw sinterklaas lied van Jochem van Gelder. Zo aanstekelijk en vrolijk dat het altijd aanslaat!
luister
noten


Sint Medley 8

Wanneer: oktober 2004
Het werken aan een medley kost altijd meer tijd dan je denkt, dus op tijd beginnen is cruciaal. Ik was in dit geval al in september bezig met het uitzoeken van nummers =(
luister
noten


Feest festival

Wanneer: mei 2004
Het leek me aardig om eens een medley te bouwen, en zoals gebruikelijk is het weer eens niet té conventioneel geworden. Dit stuk swingt de pan uit met 'deo', de 'bananaboat song' en 'hey baby'.
luister
noten


A-Team

Wanneer: maart 2004
Toeval bestaat niet. In een gekke bui schreef ik dit bekende deuntje voor kapel, en een paar weken later was het overal op de radio te horen in een mix van eoa feest-dj. Mooier kan toch niet?
Dit nummer was trouwens even een uitlaatklep na de moeite die ik had gedaan voor 'Chi hua hua' en 'Come on Eileen'. Kostte me waarschijnlijk een uurtje of twee om te fabriceren.
luister
noten


Come on Eileen

Wanneer: februari 2004
Dit is een nummer wat bloed, zweet en tranen heeft gekost, en vele maanden werk. Het resultaat mocht er gelukkig wezen: een pittig stuk (qua ritmes en noten), maar ook een pittig stuk qua temperament en plezier dat er vanuit gaat. Het is gebaseerd op de fantastische versie van de band 'Save Ferris', die dit stuk met geweldig muzikaal spektakel wisten te brengen.
luister
noten


Chi hua hua

Wanneer: januari 2004
Nadat ik een demo-cd had gehoord met het fanfare-arrangement voor dit stuk, heb ik m uitgeschreven voor kapel. Heel gezellige muziek!
luister
noten


Heb je even voor mij

Wanneer: januari 2004
Ik hou echt totaal niet van dit soort muziek. Maar ja... om dit nummer kon je echt niet heen. Lekker licht arrangement met leuke partijen voor houtwerk.
luister
noten


Sint Medley 7

Wanneer: september 2003
Mensen overschatten het aantal sinterklaasliedjes dat er is. Er zijn maar een stuk of tien echt bekende, en dan nog tien die mensen zich nog wel herrinneren als ze het horen. Gelukkig zijn er ook kinderkoren en zangers zoals Jochem van Gelder die aan de weg timmeren met nieuwe muziek. Ik gebruik daar graag ook nummers van!
luister
noten


Swinging on the streets

Wanneer: september 2003
In een grijs verleden had ik dit stuk eens gespeeld bij een orkest, maar daana nooit meer gezien... Omdat ik nog de 1e trompet partij had, heb ik besloten daaromheen een heel nieuw stuk te schrijven. Het geheel is een lekker relexte swing geworden, die vooral hééél rustig aan moet worden gedaan.
luister
noten


Waterscooter

Wanneer: maart 2003
Naar het nummer van de gebroeders Co, die dat jaar hoog op de hitlijsten stonden met 'Toeter op m'n waterscooter'. Het nummer spettert prima in het refrein, maar loopt wat stroef in het saaie couplet.
luister
noten


Madness

Wanneer: februari 2003
Ik liep al tijden met het idee rond, maar nu had ik eindelijk wat tijd om te werken aan twee geniale nummers van Madness: 'Nightboat to Cairo' en 'One step beyond'. Als we nog eens een briljante saxofonist aan de haak weten te slaan wordt dit voor hem echt een schitterend solo-stuk!
luister
noten


Sint Medley 6

Wanneer: oktober 2002
Rond sinterklaas wordt er altijd opgetreden. Omdat we al vijf medleys hadden, heb ik vrolijk doorgenummerd. Twee bekende nummers en het tot slot recente 'paard van sinterklaas is ziek'. Omdat ik dat laatste nummer wel zo zielig vond, heb ik m wat sneller geschreven en in majeur gezet =D
luister
noten


Muppets

Wanneer: september 2002
Na James Bond volgden wat andere nummers die naar mijn smaak niet zo goed uitkwamen. The Muppets was het eerste nummer wat echt weer lekker liep.
luister
noten


James Bond

Wanneer: november 2001
James bond was mijn eerste arrangement voor de boerenkapel. Niet bepaald een standaard stuk, maar zeker voor een eerste keer niet slecht.
luister
noten


 

Info

Op deze pagina vind je door mij gearrangeerde muziekstukken. Ze zijn speciaal geschreven voor blaasorkesten met kleine bezetting, zoals boerenkapellen of dweilorkesten. Je kunt van elk stuk een voorbeeld beluisteren en bekijken. Als je een volledige partituur wilt ontvangen, mail me dan op 'ernst [apestaart] bluering.nl'.


Hoe het kwam...

Een paar jaar geleden waren we voor onze boerenkapel De Geinblazers dringend op zoek naar nieuwe muziek. Dus heb ik toen de gok gewaagd en ben gaan schrijven. Mijn eerste stuk was James Bond. Inderdaad... niet bepaald een standaard stuk voor boerenkapel =).


Meerstemmigheid

De muziek die ik schrijf is vaak net een tikkeltje moeilijker dan de standaard muziek voor blaaskapellen. Dit zit m vooral in de meerstemmigheid. Het voordeel van meerstemmigheid is dat de muziek aantrekkelijker wordt en ook wat minder als een muur van geluid op t publiek afkomt.


Over smaak...

...valt niet te twisten. Goede feestmuziek is moeilijk te vinden. De meeste (hollandse) meezingers zijn vooral leuk omdat je ze kan meezingen. Muzikaal gezien zijn ze nogal saai, en als ze gespeeld worden door een kapel helemaal. Verder hou ik er totaal niet van, dus tja... de meeste van m'n arrangementen zijn anders dan anders. Dus. =)


De voorbeelden...

De voorbeelden op deze pagina zijn opgenomen op mijn computer. De muziekstukken zijn afgespeeld via midi op mijn Terratec Sixpack 5.1+ geluidskaart.